Elektronische schoolkluisjes

Schoolkluisjes dienen niet alleen veilig te zijn, maar moeten ook eenvoudig te beheren zijn door bijvoorbeeld de conciërge. Ons Ubilock elektronische lockersysteem beschikt over alle functies en mogelijkheden, waarbij zowel de beheerder als de studenten / leerlingen optimaal gebruiksgemak ervaren bij het gebruik van de lockers.
 

Neem contact op
Veilig & slim

Lockersysteem voor scholen


Ubilock is het meest uitgebreide lockersysteem in de markt. De speciale schoolmodule bevat alle functies en mogelijkheden die nodig zijn om een optimaal gebruiksgemak te garanderen voor zowel de beheerder(s) als de leerlingen / studenten. De lockers kunnen eenvoudig worden ingesteld voor wisselende gebruikers of vaste gebruikers. Dit laatste komt het meeste voor bij scholen, omdat de kluisjes vaak over een langere periode dagelijks gebruikt worden. De leerlingen hebben op deze manier een eigen toegewezen kluisje gedurende het schooljaar.

Huidige leerlingbestanden kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de locker management software, bijvoorbeeld leerlingvolgsystemen als Magister, Somtoday of It’s Learning. Op deze manier kan het gebruik van de lockers door de leerlingen eenvoudig worden bekeken.

Via centrale terminals (Touchscreens) kunnen de leerlingen / studenten met gebruik van hun (bestaande) schoolpas of persoonlijke RF-ID kaart een locker openen. Het Ubilock lockersysteem van Olssen kent naast de vele mogelijkheden een zeer goede privacybescherming en inbraakbeveiliging dankzij de hoge kwaliteit lockers die wij aanbieden. De leerlingen / studenten kunnen met onze lockers en ons elektronische lockersysteem hun spullen altijd eenvoudig en veilig opbergen.
 

Offerte aanvragen
Veilig & slim

Functies & mogelijkheden

De lockers kunnen worden voorzien van vele functies en mogelijkheden, die perfect aansluiten bij uw wensen.

Vaste gebruikers

Ubilock kan worden ingesteld voor “vast gebruik” dit betekent dat elk kluisje kan worden toegewezen aan één leerling. Hierdoor heeft elke leerling zijn eigen persoonlijke kluisje gedurende het schooljaar of een naar wens ingestelde periode.

Koppeling

Het is mogelijk om leerling volgsystemen door ons te laten integreren in het lockersysteem. Voorbeelden zijn Magister, Somtoday en It’slearning. Ubilock ondersteunt ook S.O.A.P, XML, CSV en diverse andere web services.

Eenvoudig beheer

Degene die lockers dient te beheren kan dit eenvoudig doen via het online locker management platform of via de centrale terminals. Blokkeren, openen, aanpassen en het gebruik van de lockers monitoren zijn enkele voorbeelden van de beheerdersfuncties.

Authenticatie mogelijkheden

De meeste scholen kiezen ervoor om de leerlingen de schoolkluisjes te laten gebruiken d.m.v. hun persoonlijke schoolpas. Het is ook mogelijk de kluisjes in gebruik te nemen door een badge, tag, pincode of via een smartphone app.

Cloud management

Ubilock beschikt over een online lockermanagement platform waar de beheerder kan inloggen. Dit platform is bereikbaar via een PC, tablet of smartphone. Hier kan de beheerder het gebruik van de lockers inzien en instellingen of rechten van leerlingen wijzigen.

Stroomvoorziening

De binnenzijde van de kluisjes kunnen worden voorzien van een oplaadpunt voor elektronica. Hiermee kunnen bijvoorbeeld laptops worden opgeladen terwijl deze veilig liggen opgeborgen in de kluisjes van de leerlingen.

Centrale schermen

Via de terminals (centrale touchscreens) kunnen de leerlingen en beheerder(s) de kluisjes bedienen. De hoeveelheid terminals is afhankelijk van uw wensen. Hoe meer terminals hoe kleiner de kans dat leerlingen moeten wachten tijdens drukke periodes.

Smartphone bediening

Leerlingen kunnen ook lockers in gebruik nemen door gebruik te maken van onze nieuwe smartphone app. Via deze app kunnen ze eenvoudig hun persoonlijke kluisje openen en sluiten.